Yliopiston huonoimmat puolet

smithmaterialKun hyväksymiskirje tipahtaa postilaatikosta vihdoin, kaikki ympärillä alkavat puhumaan koulun alkamisesta ja siitä, kuinka mahtavaa tästä tulee. Mikäli koulu tuntui liian helpommalta aikaisemmin, ei hätää, nyt tieto viedään täysin uusiin ulottuvuuksiin. Jos kavereita ei ennen ole löytynyt, niin yliopistosta niitä tulee varmasti, ainakin niitä elämänmittaisia ystävyyksiä. Ja jos oma asunto on ollut mielessä, niin pieni solu useampien vieraiden asukkien kanssa täyttää varmasti kaikki odotukset. Tietenkin korkeampaa koulutusta hankittaessa päästään uppoamaan uuteen maailmaan, mistä löytyy runsaasti hyviä puolia. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että mukaan mahtuu myös negatiivisia asioita, joita ei jäädä kaipaamaan.

1. Soluasunnot

Harvoilla opiskelijoilla on varaa omaan asuntoon, joten opiskelijaelämä vietetään soluissa ja kimppakämpissä. Tämän tuloksena kouluaika voi mennä mautonta musiikkia kuunnellessa, kämppiksen sosiaalisen elämän koukeroita katsellessa ja sellaisten hajujen ympäröivänä, joita ei koskaan tullut mieleenkään.

2. Luokkakaverit, jotka monopolisoivat luennot

Jokaisella luokalla on yleensä yksi oppilas, joka ei jostain syystä malta pitää suutaan kiinni, vaikka harvemmin tämän tuottavat äänet muodostavat edes järkeviä lauseita, saati opiskeluun lisäarvoa tuovia kysymyksiä. Erityisesti tämä näkyy sellaisten opettajien tunnilla, jotka eivät osaa hallita oppilaitaan tehokkaasti, vaan keskittyvät solujen jakautumisen opettamisen sijaan väittelemään siitä, onko hikka refleksi joka on kulkenut ihmisen kehityksessä mukana siitä lähtien, kun nämä olivat kaloja.

3. Väsymys

Myöhälle venyneet yöt, opiskelun, juhlimisen ja kaiken mahdollisen takia, tekevät oppilaista vähitellen käveleviä zombeja. Oli syy mikä tahansa, tämän kehityksen huomaa aina hiipivän kasvoille. Ensimmäisistä koulun hetkistä, jolloin silmät loistivat innosta ja jännityksestä, lasittuneeseen ilmeeseen, joka pitää mukanaan vuosia.

4. Työharjoittelut

Tietenkin työharjoittelut voivat onnistua täysin, parhaimmillaan päästään töihin sellaiseen paikkaan, missä omia kykyjä saa kokeilla ja mikä todella antaa tekijälleen. Huonoimmillaan se kuitenkin tarkoittaa työpöydän ääreen lukittautumista ja loputtomien kansioiden järjestelemistä, mikä ei ainoastaan saa masentumaan sillä hetkellä, vaan kyseenalaistamaan koko uravalinnan.

5. Huonot opettajat

Oli koululaitos kuinka hyvä tahansa, kun käydään tarpeeksi luentoja ja kursseja läpi osuu kohdalle sellainen opettaja, joka on täysin loppuun kulutettu, työhönsä kyllästynyt ja lähes kykenemätön opettamaan. Nämä tunnit tulevat aina olemaan tuskallisen hitaita, eikä niistä hyödytä opetuksellisesti juuri lainkaan, jollei uutta hereillä pysymisen taitoa lasketa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *