Suomessa on lukuisia yliopistoja ja koululaitoksissa on opiskelijoita yhteensä lähes 200 000. Rahoituksesta vastaa pääosin valtio, joka kattaa yli 60 % budjeteista. Yliopistoilla on myös mahdollisuus hankkia muita sponsoreita ja tähän kannustetaankin, jotta erilaiset ohjelmat ja palvelut voidaan pitää avoimena. Ammattikorkeakouluja on melkein puolet enemmän ja yliopistojen tapaan valtio vastaa näiden rahoituksesta, lähes kokonaan. Opiskelijoita ammattikorkeakouluissa on lähemmäs 150 000.

Suomen koulutusta pidetään korkealaatuisena ja se on maailmalla tunnettua ja haluttua tavaraa. Koska koulutukseen panostetaan heti alusta alkaen, näkyy tämä vahvana osaamisena jopa kymmeniä vuosia kestävän koulutuksen aikana. Tämän takia Suomi sijoittuukin parhaimpien koulumaiden joukkoon joka vuosi maailmanlaajuisissa tutkimuksissa. Kouluttautuneita työntekijöitä löydetään jokaisesta maailmankolkasta, usein korkea-arvoisista viroista. Ajan tasalla pidettävä ja jatkuvasti kehittyvä opetusjärjestelmä pyrkii takaamaan kaikille opiskelijoille lentävän lähdön uramaailmaan, oli se sitten kotimaassa tai kansainvälisillä vesillä.

Mikä sitten tekee suomalaisesta koulutuksesta niin ainutlaatuisen? Sivustolle on kerätty artikkeleja siitä, miksi korkeakoulu tai yliopistotutkinto kannattaa hankkia, kuinka koulun alkamiseen valmistaudutaan ja esimerkiksi siihen, mitä etuja ulkomailla opiskelemisesta on. Opiskeleminen ei kuitenkaan aina ole helppoa ja joskus käytännön asiat tulevat sen tielle, mihin tarjolla onkin useita vinkkejä. Opiskeleminen avaa myös sellaisia ovia, mitä pelkkä kokemus ei voi tuoda, varsinkin rajatuilla aloilla, joihin hyväksytään vain parhaimmat tekijät.

Koulutus on jokaiselle kansalaiselle tärkeä asia ja vaikka jokaisen valintana ei olisikaan kymmenien vuosien opinnot ja tutkimukset, ovat artikkelien lukemisen arvoista, sillä niistä voidaan saada vinkkiä myös siihen, millä aloilla koulutus tosiaan kannattaa ja missä pärjätään pelkällä kokemuksella, sekä motivaatiolla. Tutkinnosta on tietenkin aina hyötyä, mutta rautainen osaaminen voi tuoda yhtä korkean palkan ja hyvän työpaikan, kunhan tekijältä löytyy intoa ja halua tehdä, sekä oppia.