Miksi opiskella ulkomailla?

32a433ade894adeb8dc6ab8f92d5f15dJos jostain syystä pelkkä ajatus mieleenjäävästä opiskelijaelämästä ulkomailla ei yksinään riitä, kannattaa tutustua alla oleviin syihin, miksi ulkomailla opiskelu on kannattava kokemus:

1. Se näyttää hyvältä CV:ssä

Jos CV:stä löytyy merkintä ulkomailla opiskelusta, tai vaikka työharjoittelusta, erottuu hakemus varmasti muiden joukosta ja toivottavasti tuo opiskelun jälkeen myös unelmatyöpaikan. Tietenkin etuna on lisäksi uuteen maahan tutustuminen ja kansainvälisen osaamisen karttuminen.

2. Kielitaito

Jos koulussa englanti on päässyt ruostumaan, tulee tämä kehittymään huomattavasti opiskelun aikana ja sama koskee mitä tahansa kieltä. Samalla kun saadaan englannin taitoa kehitettyä, opitaan myös uutta kieltä, mikä on aina plussa työelämässä.

3. Eläminen vieraassa maassa ei ole lomaa

Lomaillessa harvoin on tarpeeksi aikaa tutustua paikalliseen kulttuuriin kunnolla ja joka tapauksessa se nähdään ulkopuolisen silmin. Uppoamalla paikallisten joukkoon yhtenä työntekijöistä tai opiskelijoista, päästään näkemään elämää täysin uudella tavalla ja tutustumaan paikkoihin, mihin ei turistina välttämättä pääse.

4. Tapaa uusia ihmisiä

Uusien ja erilaisten ihmisten tapaaminen ei ainoastaan kasvata sosiaalisia taitoja, vaan antaa myös paremman käsityksen ihmisistä, varsinkin kyseisellä alalla. Jokaisessa ammatissa tarvitaan aina sosiaalisia taitoja, varsinkin jos uralla halutaan edetä, joten tämä taito voi olla korvaamaton.

5. Uudet ystävät

Vaikka kaikki uudet ihmiset eivät olisikaan omaan makuun, on suuri mahdollisuus saada uusia ystäviä opiskelun tai työharjoittelun aikana. Ne voivat kantaa jopa läpi elämän, tietenkin edellyttäen että yhteyttä pidetään. Myöhemmin näistä suhteista voi olla hyötyä myös työelämässä.

6. Tutustu uusiin ruokiin

Matkustaminen tuo aina mahdollisuuden maistaa paikallisia herkkuja, mutta kun lähdetään ulkomaille opiskelemaan, päästään tämä kokemaan täysin uudella tavalla. Paikallisten suosimat kioskit ja erityisesti kotiruoka on sellaista mihin turisteilla on harvoin mahdollisuus tutustua.

7. Opiskele ja opi monimuotoisuudesta

Erityisesti tämä tulee näkymään opetuksessa ja vaikka kokemus voi olla hyvin häkellyttävä, saadaan siitä arvokasta oppia. Sen lisäksi että ymmärretään kuinka muualla maailmassa opetetaan, opitaan myös arvostamaan oman opetusjärjestelmän hyviä puolia ja kyseenalaistamaan negatiiviset puolet.

8. Saa itsenäisyyttä

Itsenäistyminen ei ole koskaan helppoa eikä tämä tarkoita vain oman elämän aloittamista uudessa kodissa, sillä ympärille jää aina tietty määrä perhettä ja kavereita, tietyllä tapaa tutussa ympäristössä. Ulkomailla joutuu selviämään itse, jokaisessa tilanteessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *