5 syytä miksi jatkaa yliopistoon tai korkeakouluun?

  • 1. Arvosanojen unohtaminen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun lähdetään opiskelemaan korkeampaa tutkintoa, kukaan ei tule enää muistamaan aikaisempia arvosanoja, eikä uusistakaan arvosanoista välitetä. Kursseilla riittää se, että niistä päästään läpi ja jokainen tulee saamaan saman todistuksen. Kun päästään opiskelemaan, osoitetaan jo sillä, että opiskelija on tarpeeksi fiksu päästäkseen jatkamaan opiskelua ja tutkintotodistus osoittaa että tämäkin koulu läpäistiin, oli arvosanat yksittäisissä kokeissa mitä tahansa.

  • 2. Opiskeleminen kiinnostaa

Tässä vaiheessa päästään vihdoin opiskelemaan sitä asiaa, mikä itseä kiinnostaa, sen sijaan että opintoihin sisältyisi valtava määrä turhia aineita. Toki tietyt pakolliset aineet on jokaisen suoritettava, mutta mitä pidemmälle koulutus menee, sitä vähemmän alalle tarpeettomia aineita tulee eteen. Lisäksi voidaan lukujärjestykseen ottaa myös sellaisia aineita, joita vain halutaan kokeilla, tai joista ehkä tulee joskus kaksoistutkintoon johtava polku.

  • 3. Palkka

Kun mietitään ylemmän tutkinnon pitkäaikaisia hyötyjä, ei voi olla huomaamatta tiettyjä etuja. Yksi tärkeimmistä eduista on suhteellisen mehevä palkkapussi, mikä odottaa lähes kaikkia opiskelijoita. Vaikka tällä ei ehkä saavuteta huimia rikkauksia, tuo se leivän pöytään ja jopa hiukan ylimääräistä. Se onkin yksi niistä syistä, miksi opiskelemista jatketaan pakollisen koulutuksen jälkeen. Tietenkin sen lisäksi, että halutaan jahdata omia unelmia ja päätyä työskentelemään itselle mieluisaa alaa.

  • 4. Vaihtoehtojen vähyys

Jos elämässä halutaan menestyä ja edes kohtuullinen palkka, on opiskeleminen lähes välttämätöntä. Tietenkin löytyy myös niitä henkilöitä, jotka ovat perustaneet oman yrityksen tai nousseet jonkin alan osaajiksi pelkällä sisulla, työllä ja motivaatiolla, mutta tähän kuuluu äärettömän pieni määrä väestöstä. Suurin osa niistä henkilöistä, jotka tulevat hyvin toimeen, ovat käyneet kouluja pitkään ja tehneet kunnollisen pohjatyön, jotta elämä on saatu siihen tilaan, jossa ollaan tyytyväisiä.

  • 5. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa

Yliopisto ja korkeakouluopintojen parhaimpia puolia on se, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa opiskeleminen. Oli kyseessä sitten lukiosta tai ammattikoulusta suoraan valmistunut tai jo pidempään työelämässä toiminut henkilö, on koulu aina auki. Kovalla työllä ja lukemisella päästään varmasti sisään ja seuraamaan omia unelmia. Sen takia ei pidä koskaan tyytyä vähempään, jos on mahdollista aloittaa alusta ja jahdata omia unelmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *